Teddy Velvet потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Теодора Николаева, ака Teddy Velvet, ще участва за първи път в конкурсната програма на SSSF. Певицата завършва “Музикална педагогика” и “Тонрежисура” в НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

От няколко години свири на китара и пише песни. С подкрепата на нейния баща, който е известен фолклорен музикант, тя наскоро записа песента “Оцелелите” и подготвя клип.

Теди е от Стара Загора, а родителите ѝ са учители по музика. Освен това тя е преподавател по английски език чрез метода на сугестопедията.

Позната е на софийската клубна сцена с групата Wet Pebbles, където свири ритъм китара и пее. Често води джем сешъни с различни музиканти. Напоследък свири авторската си музика заедно с Александър Гегов, саксофон и Кирил Миленов, ударни.

Теди е израснала с музиката на Рей Чарлз, Майкъл Джексън, Depeche Mode и Queen. Харесва също Кейти Мелуа, Ева Касиди, Ела Фитцджералд и Молоко.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + two =