Лили Друмева пуска две нови песни, създадени по време на пандемията COVID-19

Във време на карантина кънтри певицата Лили Друмева успя да запише и да издаде две нови песни. Първата се казва “Искам да се събудя с теб” . В записа участват Краси Първанов – китари (основен музикант от група Точка БГ), Пепа Малина – цигулка, един виртуозен чешки музикант и Росен Христов – мандолина, който е един от основателите на група “Lilly of the West”. Mиксът и мастерингът са на Стамен Янев, с когото Лили има дългогодишно партньорство. Песента бе представена по БГ радио в предаването на Атанас Стоянов “Любими песни за любими хора”. Вече е заснет и видеоклип, който ще бъде пуснат през юни, а оператор е Владимир Василев. Кадрите са заснети в град Банкя по време на пандемията.

Втората нова песен на Лили Друмева се казва “I don’t know what to do”. В записа участват Пепа Малина – цигулка, Михал Барок – мандолина (виртуозен музикант от Словакия), както и самата Лили, която свири на китара. Миксът и мастерингът отново са на Стамен Янев, който аранжира и струнните инструменти. И към тази песен се очаква да излезе клип. Кадрите са заснети в Румъния, монтажът се прави от Станко Николов. Двете нови песни ще бъдат част от следващия 12-и албум на Лили. Вдъхновени са от лични преживявания.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + seven =