Кремона дарява висок клас акустична китара на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Реномираната българска фирма за акустични инструменти отново дарява висок клас китара като награда на победителя на Sofia Singer Songwriter Fest 2020. Китарата е модел M20CE, тип електроакустичен уестърн. Има тяло, изработено от кедър и махагон, а грифа е от индийско розово дърво и африкански махагон.

Началото на фабриката тръгва от лютиерското ателие „Кремона”, създадено от Димитър Георгиев и неговите 2 братя. От основаването си през 1924 г. фирмата се занимава с производството на струнни музикални инструменти, като през последните 5-6 години се специализира основно в производството на среден майсторски клас класически китари и щрайхови инструменти – цигулки, виоли, виолончели и контрабаси. Днес инструментите на фабрика Кремона се използват от музиканти по цял свят.

www.kremona.com

Екипът на Sofia Singer Songwriter Fest благодари на г-жа Елена Гамова за ценната награда, която фабриката предоставя за фестивала.


Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 3 и 4 октомври в Клуб 1857, ул. Сан Стефано 22.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват талантливи поети с китари от Унгария и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 13 =