Марко Русов от Сърбия потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest

Сръбският музикант от Нови Сад Марко Русов ще бъде сред участниците в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest. Започва кариерата си като басист в група „Хаос“ между 2011 и 2014 година, за която пише голяма част от репертуара. След като групата се разпада той продължава самостоятелно като автор-изпълнител и се изявява с псевдонима Мали Македонски Гущер Славко. Сред престижните фестивали, на които Марко Русов участва, са: Такт в Нови Сад, Сърбия; Гитариада – Радково, Сърбия, Exposure Music Festival – Велика Горица, Хърватия и други.

Сръбският артист ще бъде за първи път на Sofia Singer Songwriter Fest, където ще изпълни авторски песни и кавъри на Джон Ленън. Може да го чуете в петък, 2ри октомври от 19.30 в Клуб 1857, ул. Сан Стефано 22, срещу БНТ. След това Марко Русов ще се изяви и в конкурсната част на фестивала на 3 и 4 октомври от 16 часа на същото място.

https://youtu.be/OdY2yXk_Zns

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе в седмицата между 28.09 и 04.10 и включва конкурсни вечери, рецитали на чуждестранни артисти, младежки конкурс, концерти на класически бардове и вечери на изпята поезия.

Конкурсната програма ще се състои на 3 и 4 октомври 2020,  в Клуб 1857, ул. Сан Стефано 22, от 16 часа. На 2 октомври пък ще има рецитали на чуждестранните артисти от 19.30 часа на същото място.

Предвид пандемията COVID-19, събитията ще се проведат на открито, а при лошо време – на закрито, но с добра вентилация и дезинфекция на помещенията.

Ще се изявят 10 талантливи артисти, които ще изпълнят по две авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън.

Тричленно жури в състав: Пламен Сивов, Васил Громков и Ведран Иворек (Хърватия)  ще ги оценява, а победителите ще получат награди в края на събитието, осигурени от Kremona guitars, Factor, Retrostudio, Sofia Residence Hotel, Jameson и други.

И така, десетте участника в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020 са:

  1. Ели Рангелова
  2. Jessiah (България)
  3. Алек Кирев
  4. Стефан Гераксиев- Денвъра
  5. Константин Томов
  6. Иван Лазаров
  7. Teddy Velvet (България)
  8. Борис Жеков
  9. Sam Redbreast Wilson (Унгария)
  10. Маrko Rusov (Сърбия)

Фестивалът се провежда по случай международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – като тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 7 =