Teddy Velvet (Теодора Николаева), Алек Кирев, Иван Лазаров, Константин Томов и Марко Русов (Сърбия) са финалисти на 4-тото издание на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Станаха ясни финалистите на 4-тото издание на Sofia Singer Songwriter Fest 2020 – международен фестивал за автори-изпълнители, акустична музика и поезия. Конкурсната вечер се проведе в концертната зала на Клуб 1857, с участието на талантливи артисти от България и Сърбия. Тазгодишното издание на фестивала е посветено на Джон Ленън. На 9 октомври легендарният музикант на Бийтълс щеше да навърши 80 години. В негова чест артистите изпълниха освен свои авторски песни и по една на Бийтълс. Тричленно жури в състав Пламен Сивов, Васко Громвко и Ведран Иворек (Хърватия) оценяваше изпълненията по пет критерии: музика, текст, вокални и инструментални умения и сценично присъствие. Изборът на журито се спря върху Теди Велвет (Теодора Николаева), Алек Кирев, Иван Лазаров, Константин Томов и Марко Русов (Сърбия). Докато журито заседаваше, за приятната обстановка се погрижиха Лили Друмева и Ясен Василев, които изпълниха кънтри и блус хитове.

В неделя, 4 октомври, петимата финалисти ще се изявят отново с авторски песни и песен на Бийтълс, а журито ще определи големия победител.

Наградите са осигурени от Кремона, Ретро Студио, Музикална къща „Фактор“, София Резиденс Хотел и др. Един истински празник за музиката и поезията в сърцето на София.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − two =