Коцето Калки ще бъде част от журито на петото юбилейно издание на Sofia Singer Songwriter Fest

Костадин Георгиев, известен като Коцето Калки, пое предизвикателството да бъде част от журито на международния конкурс за автори и изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest.

Събитието ще се проведе на 3 октомври от 17 часа в столичния клуб „1857”. Българският музикант и актьор ще оценява изпълненията на 8 артисти, сред които гости от Унгария и Румъния, по следните критерии: най-добра музика, текст, вокални и инструментални умения, както и сценично присъствие. Колеги на Калки в журито ще бъдат: Васко Громков (музикален журналист и водещ в БНТ) и Пламен Сивов (поет с китара от група „Точка БГ”).

Коцето Калки завършва стоматология през 1987 година и работи като детски зъболекар и в момента. Със свои колеги-лекари създава група Медикус, с която има три издадени албума. Развива и успешна солова кариера, която включва изяви като актьор („Секс, наркотици и рок-енд-рол”, „Мисия Лондон”) и като пътешественик,изнесъл концерт на връх Еверест. Калки често се ангажира към политически и социални каузи, носител е на множество награди, сред които „Мелодия на Годината 1991” с група Медикус.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 18 =