Победителите от Sofia Singer Songwriter Fest превземат Белград

Марияна Добрева и Мат Петрарка (САЩ), артисти, които спечелиха 1-ва и 3-та награда на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest (30.09-01.10, НДК, Студио 5), ще участват на големия форум Кантфест Белград 2017г.

Сръбският фестивал ще се проведе между 17 и 19 ноември за 10-та поредна година. Организатор е известният сръбски поет, продуцент и издател Миодраг Якшич. В юбилейното издание участват артисти от Сърбия, Хърватия, Босна, Словения, Унгария и България.

България е представена от талантливата и виртуозна певица и китаристка Марияна Добрева – основен музикант и композитор на рок група Силует. Член на журито на сръбския фестивал ще бъде Лили Друмева – О’Райли, директор на Sofia Singer Songwriter Fest. Водещ на част от програмата на Кантфест Белград ще бъде българинът Васил Громков, поет и журналист, който владее перфектно сръбски език. От България ще пристигне и Мат Петрарка – интересен американски поет и музикант, който отскоро живее в София.

Кантфест Белград е фестивал с конкурсен характер. Артистите ще се изявят в две вечери, на полуфинал и финал. Голямата награда включва договор с известното студио „Шум” в Белград, както и изяви по сръбската телевизия и радио. Да пожелаем успех на Марияна и повече български участници в международни фестивали на Балканите и по света!

Информация за събитието във Facebook >>>

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =