Лили Друмева с два концерта в София и изяви в Сърбия, Румъния, Италия и САЩ

Известната кънтри певица и журналистка, която наскоро организира голям международен фестивал за изпята поезия – Sofia Singer Songwriter Fest ще участва в журито на международния фестивал Кантфест Белград 2017 г. между 17 и 19 ноември в Сърбия. Там тя ще оценява изпълненията на 20 поети с китара от Сърбия, Хърватия, Словения, Македония, Унгария, САЩ и България. Родината ни е представена от Марияна Добрева (известна като фронт дама и основател на рок група „Силует”) и Борис Масларски, млад музикант, син на известния български бард Асен Масларски. Артистите ще се представят с две авторски песни в две конкурсни вечери – финал и полуфинал. Ще има и участия в сръбската национална телевизия и радио, както и записи в известното студио „Шум” в Белград.

Лили Друмева ще посети и Румъния в началото на декември, където ще подпише договор с румънски импресарио и ще изнесе концерти в Букурещ. Певицата ще участва и в предавания по румънското национално радио. Плановете й са да направи голямо турне в северната ни съседка през лятото на 2018 г., което да включва фестивали в град Брашов и град Тимишлара. За целта Лили Друмева записа песен на румънски език „Aripi de drum” („Криле за пътуване”).

На 15 декември Лили Друмева ще изнесе коледен концерт в клуб „The Art Foundation” заедно с китариста Коста Ланджов. Програмата ще включва нежни ирландски балади, авторски компазиции и известни коледни песни.

На 14 януари групата на певицата, „Lilly of the West”, ще обедини усилията си с “Quarto Quartet” по повод съвместен концерт – “Музика от целия свят”. Събитието ще се състои в зала „България”, която ще бъде огласена от звуците на кънтри музика и класика. В програмата са включени произведения от различни части на света, а Лили ще пее на румънски, сърбо-хърватски, унгарски, италиански, испански, френски, руски, немски, литовски, иврит и английски.

В началото на февруари кънтри изпълнителката ще посети Америка, където ще участва в голям форум за каубойска поезия и музика в град Елко, щата Невада. След това певицата ще се отправи към Италия, където ще изнесе концерти в Милано и околни градове, заедно с известния италиански мандолинист Масимо Гати.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейси артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

За повече информация: lilly@techno-link.com, www.lillydrumeva.net

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + fifteen =