Лили Друмева с нова песен и концерт в Букурещ

Българската кънтри певица и журналистка Лили Друмева се готви за голям концерт в Румъния в престижния Clubul Taranului в Букурещ на 25 април. Тя ще представи нова програма от песни на различни езици, сред които и на румънски. 

В събитието ще участват и румънските звезди Мария Георгиу и Овидиу Николеску. Очакват се много гости и музиканти от гилдията. За повече информация: https://www.facebook.com/events/1959183860781565/.

От декември 2017 г. Лили Друмева работи с известния румънски импресарио Дана Кристеску и записа песен на румънски език “Aripi de drum” (Криле за пътуване): https://www.youtube.com/watch?v=yakhR8gsWK4.

По случай началото на пролетта певицата пусна и нов сингъл със заглавие „Пролет“. Стилът е акустичен поп. Музиката е на Стамен Янев, а текстът е на самата Лили. Чуйте песента тук:  https://www.youtube.com/watch?v=Vw61YSPyRv4 

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейси артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest. 

За повече информация; www.lillydrumeva.net, lilly@techno-link.com 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 6 =