Тричленно жури с почетен гост от Румъния ще оценява изпълнителите на третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest ще се проведе на 27, 28 и 29 септември 2019 г. на сцената на клуб Studio 5 в НДК. Фестивалът се състои от конкурсна програма, рецитали и афтърпартита. Тази година ще се състезават 12 артисти от Унгария, Словения, Хърватия, Румъния, Полша, САЩ и България. Музикантите трябва да изпълнят три авторски песни, а тричленно жури ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. 

Журито се състои от Пламен Сивов, автор и изпълнител от група Точка.БГ, Васил Громков, журналист, поет и актьор, и Дана Кристеску, известен импресарио от Румъния. Пламен и Васко журират на фестивала от самото му начало, като всяка година канят известна личност от чужбина. През 2017 г. това беше сърбинът Миодраг Якшич, популярен поет, издател и културен деец. През 2018 г. почетен гост беше литовецът Алгирдас Клова, прочут композитор, бенд лидер и радио водещ. През 2019 г. чуждестранното място ще бъде заето от румънката Дана Кристеску. Тя е известен импресарио, пиар и организатор на събития. Специализирала се е в акустичната музика, поезията и литературата. Тя е собственик на агенция ProArt Service, която работи с румънски и чуждестранни артисти. От българска страна Дана менажира Лили Друмева, кънтри и блус музикант, като организира нейни турнета в Румъния и изяви в медиите. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 6 =