Малък, но сплотен и ентусиазиран екип работи за третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest ще се проведе на 27, 28 и 29 септември 2019 г. в клуб Studio 5. Ще се изявят 12 артисти в три конкурсни вечери, които започват от 18 ч., последвани от рецитали на Точка.БГ (27.09), Асен Масларски (28.09) и Шейн О’Фъргайл (29.09) от 20 ч. Програмата продължава с афтърпартита в клуб Soho от 21 ч. 

На фестивала се очаква да пристигнат гости от Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина и САЩ. България ще бъде представена от шест млади поети с китари, които ще се състезават с чужденците. Тричленно жури в състав Пламен Сивов, Васил Громков и Дана Кристеску (Румъния) ще оценява изпълненията. 

За всичко това се грижи малък, но сплотен екип, който се състои от няколко ентусиазирани и мотивирани личности. Сред тях са: Ангел Коручев, китарист и лютиер, почитател на хубавата музика, който се занимава с логистиката, посреща чуждестранните гости, грижи се за транспорта и за техническата подготовка, свързана със събитията. 

Помага му Валя Надова, административен директор на фестивала, която се занимава с организация, кандидатстване по европейски проекти, отчитане, банкови преводи и също така с поддръжката на Facebook страницата. През деня Валя работи във фонд за рисков капитал и е управител на фондация “Български център по предприемачество”. В свободното си време тя обича да пътува, като посещава музикални концерти по света. 

Васил Громков участва във фестивала по два начина – като член на журито и като водещ на конкурсните вечери. Още от самото начало той е неизменна част от екипа, като предлага интересни идеи. Васко е поет, актьор, журналист и един от най-добрите диджеи в България. 

Партньор на SSSF е клуб SOHO – място, където се изявяват млади поети. Негов мениджър е Габриела Ризова. Тя организира афтърпартитата и кани талантливи участници, които се изявяват там. 

Предварителната програма, която ще започне на 26.09 в Delta Blues Bar, се организира от Виктор Макаров. Той събира още талантливи артисти, които се изявяват в рамките на фестивала. Тази година вечерта ще бъде допълнена и от млади поети, които са поканени от Елица Димитрова, основател на Сдружение “Creativity Cocktail”. 

Подкрепящи фигури в екипа са и Пламен Сивов, Зорница Попова, Марияна Добрева и други изявени автори и изпълнители, които помагат със съвети и предложения. 

Директор на фестивала и координатор на всички дейности е Лили Друмева-О’Райли, която посвещава голяма част от времето си, за да може събитието да върви гладко, да се радва на голям интерес, да е на високо ниво и да добива все по-голяма популярност. Лили е музикант, автор на песни и журналист. Посетила е множество фестивали за изпята поезия в Европа и има дълъг опит в организирането на концерти, турнета и други културни събития.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 5 =