Асен Масларски с рецитал в рамките на Sofia Singer Songwriter Fest

Известният български бард ще зарадва феновете си със специален концерт в рамките на третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest. 

Фестивалът се провежда между 27 и 29 септември 2019 г., в клуб Студио 5 от 18 часа. Тази година в конкурсната програма участват 12 артисти от САЩ, Унгария, Словения, Хърватия, Босна, Полша и България. 

Голямата награда ще бъде връчена от ирландеца Шейн О‘Фъргайл, който спечели в миналогодишното издание. Той ще направи рецитал в неделя, 29 септември от 20 часа. В събота, 28 септември ще се изяви легендарният български бард Асен Масларски. Той ще представи известни свои песни, както и нов албум. Група Точка БГ ще открие фестивала в петък, 27 септември с избрани песни от четирите си албума. 

Асен Масларски е български певец, китарист и композитор. Роден е през 1959 г. в село Студена, област Перник. Завършва висше образование в Шуменския университет, специалност Българска филология. На 10-годишна възраст започва да свири на китара, а като ученик написва първите си авторски песни. Като студент прави дебютни записи в БНР и в Радио Шумен. През 1978 г. записва песента „От тук започва България“, определена 30 години по-късно за химн на град Шумен. През 80-те години Асен Масларски е на турне с Михаил Белчев и издава първата си дългосвиреща плоча в Балкантон. В началото на 90-те започва активната му самостоятелна концертна дейност. Издава два солови албума и започва да твори в тандем с Милица Божинова от Фамилия Тоника. През първото десетилетие на нашия век издава юбилейната си песносбирка в комплект с два диска, озаглавена „Вън вали“. 

Асен Масларски ще бъде специален гост на Sofia Singer Songwriter Fest 2019, където ще представи и нови песни от предстоящия си албум.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − two =