Млади поети ще се изявят в рамките на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest ще се проведе между 27 и 29 септември 2019 г., в клуб Студио 5 от 18 часа. Тази година в конкурсните вечери за автори изпълнители ще участват 12 артисти, сред които шестима българи и шестима чужденци от САЩ, Унгария, Словения, Хърватия, Босна, Полша и България. 

В предварителната програма, която ще се проведе в Delta Blues Bar, ще се изявят млади поети и музиканти, които са част от сдружението Creativity Cocktail. Негов инициатор е Елица Димитрова, магистър по културно предприемачество, която събира таланти от различни сфери. В желанието си да развива  изкуството тя създава онлайн арт медия, която да дава път на млади таланти. Елица Димитрова пише стихове, които скоро ще бъдат издадени в книга. 

Сред поетите на SSSF е и Валентина Димовска, която още от малка пише стихове с драматичен характер, вдъхновени от любовта. 

Освен поезия вечерта ще включва и музика, изпълнения на талантливи поети с китара, като Венцеслав Атанасов. Той е основател на група Vence and Friends, където свири на китара и е лийд вокал. Другите членове на групата са Илиан Джанев, китарист, пианист и вокал, певиците Яница Дамянова и Десислава Георгиева. 

Последната ще има и самостоятелно участие като поет и ще представи своите стихове от нейната стихосбирка „Пътека за двама“. Десислава Георгиева е модератор към Литературен клуб Люлин и е редактор на книги. Нейни стихове са публикувани в пет алманаха и в много периодични издания. 

Водещ и организатор на предварителната програма на Sofia Singer Songwriter Fest е Виктор Макаров, певец, китарист и композитор с дълъг опит и известно име сред движението на бардовете. Наскоро издаде дебютен албум „Шарена черга“, в който събра най-хубавите си авторски песни.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =