Лили Друмева с няколко концерта през лятото, нов клип и участия на фестивали в Румъния и Словения

Лятото се очертава натоварено за българската кънтри певица, която наскоро издаде и нов албум. Колекцията се казва “Drumul” и включва 16 песни на 12 езика. Заглавието е на румънски и означава „Пътят“. 

През последните няколко години пътят отведе Лили из балканските страни, където тя изнесе концерти в Словения, Хърватия, Сърбия, Македония и Румъния. В момента певицата изпълнява песните от албума на живо в столичните клубове, предстоят и нови фестивали. 

Първото участие на Лили е на 22 юни в Bash Bar заедно с китариста Ясен Василев. Двамата имат дълго партньорство в група Lilly of the West. На този концерт ще свирят хитове от кънтрито и блуса с акцент върху големите американски легенди Джони Кеш и Боб Дилън. Следващата изява на Лили е на 28 юни в клуб „Арт Е Факт“ заедно с група Lilly of the West. Там програмата ще бъде джаз и суинг, песни от деветия албум на групата “Swings and Heartaches”. Специален гост на събитието ще бъде британският музикант Стив Лоис. 

На 7 юли Лили и нейната група ще свирят в парка Заимов на откритата сцена пред Театър София. Концертът е безплатен и включва най-доброто от репертоара на групата през годините. На 12 юли Лили ще изнесе концерт в клуб „Art Foundation” заедно с Красимир Първанов (музикант от група Точка БГ). 

Следват турнета в Румъния и Словения. В северната ни съседка освен концерти в Букурещ и Брашов, Лили ще заснеме и филм към нейния албум “Drumul”. Режисьор ще бъде известният румънски художник Мариана Пакис. В Словения Лили ще участва на фестивала Open Call в средата на август, където ще представи свои авторски песни. 

Още отсега певицата работи и върху третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – фестивал за автори изпълнители в три конкурсни вечери, предварителна програма, рецитали и афтърпартита. Събитието ще бъде между 27 и 29 септември в Студио 5. Очакват се артисти от Словения, Хърватия, Унгария, Полша, САЩ и България. 

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейси артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =