Художникът Станислава Димитрова ще рисува картини по време на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest ще се проведе между 27 и 29 септември 2019 г., в клуб Студио 5 от 18 часа. Тази година в конкурсната програма за автори изпълнители ще участват 12 артисти, сред които шестима българи и шестима чужденци от САЩ, Унгария, Словения, Хърватия, Босна, Полша и България. 

Освен музика и поезия на събитието ще бъде представено и изобразително изкуство. Художникът Станислава Димитрова ще рисува картини по време на изпълненията, които ще бъдат предоставени като награди. Тя използва иновативна техника на рисуване с пръсти. 

Станислава Димитрова е родена във Варна, където завършва Математическа гимназия и университет. Няма артистично образование, но рисуването е нейна страст и начин на изразяване. През 2005 г. открива техниката на рисуване с пръсти, която развива и усъвършенства. 

„За мен това е начин да релаксирам и да създавам красота. Усещането на боята върху пръстите и превръщането на платното в картина е особено изживяване“, споделя художникът. 

Увлича се по класици, но и съвременни автори. Вдъхновява се от природата, като рисува предимно цветя и пейзажи. Картините ѝ са многоцветни и повдигат настроението. Станислава Димитрова е направила три самостоятелни изложби, в които демонстрира рисуването с пръсти пред публика. Приходите от последната са отишли за благотворителност за лечението на болен човек. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =