Известният български китарист Петър Георгиев – Пешето потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Петър Георгиев – Пешето е водещо име в столичната клубна музикална сцена. Роден е в София, започва да свири на китара покрай по-големия си брат, Бойко Георгиев. Увлича се по музиката на Бийтълс. Постепенно започва да работи като професионален музикант и участва в проекта на Кирил Калев „Приятелите на песента“. Следват турнета в Унгария и други европейски страни. Петър Георгиев – Пешето е поканен да съпровожда известния български бард Михаил Белчев, а партньорството на двамата продължава няколко години. Пътят на Пешето го отвежда към група „Щурците“, където свири заедно с Кирил Маричков и Валди Тотев. Прави и аранжименти за група „ДЖЕНДЕМА“. Композира музика за няколко филма, сред които е „Омбре“ от 2014 година. В момента се изявява на клубната сцена с група „Delta Roosters”, където свири на китара, пее вокали и композира голяма част от репертоара. Наскоро групата издаде нов албум „Blues & Rhythm”.

Петър Георгиев – Пешето ще се изяви в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2019 със свои авторски песни.

Конкурсните вечери ще се състоят между 27 и 29 септември от 18 ч в клуб Студио 5. Входът е свободен, а след изявите на талантливи автори-изпълнители от Полша, Словения, Унгария, Хърватия и България ще има рецитали на Асен Масларски, Шейн О‘Фъргайл (носителя на първа награда при миналогодишното издание) и Точка БГ. Това обаче не е всичко, Sofia Singer Songwriter Fest включва и предварителна програма на 25 и 26 септември в Delta Blues Bar, където ще се изявят млади поети и композитори. Ще има и афтърпартита в клуб Сохо, където всички музиканти ще направят рецитали и ще участват в джем сешън.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 3 =