Дан Вана с награда за специални заслуги към българската музика

Дан Вана, организатор на международния фестивал за автори-изпълнители TABARA FOLK CALAFAT, Румъния, с награда за специални заслуги към българската музика

Екипът на международния фестивал за автори-изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest реши да връчи специална награда на румънския певец, композитор, китарист и организатор на фестивала Tabara Folk Calafat за изключителни заслуги към българската музика и култура. 

От 20 години насам Дан Вана кани български бардове, които участват всяка година на неговия фестивал, подпомогнат от общината на града. Румънецът е превел и много от своите авторски песни на български език и е концертирал в България. Написал е и румънски текстове, към песните на български артисти, като например „Поезия в ре“ на Лили Друмева. 

В качеството си на директор на Дома на културата той ежегодно подрежда програмата, като винаги дава шанс на български артисти. Сред тях са Стефан Гераксиев – Денвъра, Краси Първанов, Пламен Сивов, Маргарита Друмева, Тодор Янкулов, Зорница Попова, Росен Пашкулов, Явор Десподов, Лили Друмева и други. Те се представят на сцената с авторски песни пред многобройна румънска публика. Фестивалът продължава десет дни и се организира професионално, с грижа за артистите и отдаденост към акустичната музика и поезия. 

Именно затова екипът на Sofia Singer Songwriter Fest, на чието първо издание Дан Вана бе гост, реши да му даде награда. Тя ще бъде връчена на 8 август при закриването на юбилейното издание на Tabara Folk Fest Calafat от Лили Друмева в качеството ѝ на директор на Sofia Singer Songwriter Fest.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − ten =