Taлантливи автори-изпълнители гостуват в „Настроение с Лили“ по Радио София

През месец септември водещата на известното музикално предаване кани артитсти от конкурсната програма на третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest. „Настроение с Лили“  съществува от 15 години в българския ефир и в момента се излъчва всеки четвъртък, от 20 часа на честотите на Радио София и онлайн на http://player.bnr.bg/.

В първия брой гости бяха младата певица Биляна Тодорова и известният български бард Асен Масларски. В следващия – талантливите Рада Илиева и Радослав Владимиров. На 12 септември пък ще участват две интересни млади дами – Сузана Станоева и Ели Рангелова. За 19ти пък са поканени двама нестандартни поети – Иван Печев и Димитър Иванов (Фронта).

Всички те изпълняват на живо свои авторски песни, акомпанирайки си на акустични китари.  Българските таланти ще се състезават заедно с петима чужденци в конкурсната програма на предстоящия фестивал.

Третото издание на Sofia Singer Songwriter Fest ще се проведе между 27 и 29 септември 2019 г., в клуб Студио 5 от 18 часа. Тази година в основната програма щеучастват 14 артисти от Унгария, Словения, Хърватия, Босна, Полша, Швейцария и България. Рецитали ще изснесат Асен Масларски, Точка БГ и Шейн О‘Фъргайл. Последният е от Ирландия и спечели първа награда на миналогодишното издание. Ще има и богата предварителна програма в Делта Блус бар на 25ти и 26ти септември както и афтърпартита в клуб Сохо на 27ми, 28ми и 29ти септември.

Кремона България дарява висок клас акустична китара на победителя, а музикална къща Фактор отново предоставя микрофони, слушалки и други полезни неща за всеки музикант. Джеймисън уиски пък отново са сред партньорите на фестивала, както и Токсити рекърдс, които предоставят специални награди. Фестивалът ще се отразява по Българското национално радио, а Телевизия СКАТ ще запише изпълненията и ще ги излъчи в ефир.

Един истински празник за акустичната музика и поезия, в продължение на цяла седмица. Отбележете в календара си: 25ти-29ти септември, Sofia Singer Songwriter Fest и следете новините на сайта и ФБ страницата ни https://www.facebook.com/SofiaSSF/. За повече информация: lilly@techno-link.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =