Представяме ви артистите от предварителната програма на Sofia Singer Songwriter Fest

Третото издание на международния фестивал за автори изпълнители SofiaSinger Songwriter Fest 2019 е в разширен формат и включва три конкурсни вечери, предварителна програма и афтърпартита. Цялата седмица от 24 до 30 септември е посветена на поезията, акустичната музика и талантливите поети с китари. Програмата започва още на 24.09 в Клуба на журналистите от 19:00 часа, ул.Граф Игнатиев 4.

Виолета Златарева

В музикално – поетичната вечер, организирана от Виктор Макаров ще се изявят класическите имена от българската бард сцена: Орлин Миланов, Евгени Бенов, Славимир Генчев, Светла Георгиева, Димитър Вълчев и Петър Георгиев (Пешето) с песните на неговия брат Бойко Георгиев, който, за съжаление, вече не е сред нас. Програмата продължава с изяви на  млади поети с китари на 25 и 26.09 от 20:00 часа в Delta Blues Bar, ул.Св.Св.Кирил и Методий 44. Двете музикално-поетични вечери отново са организирани от Виктор Макаров, който ще представи на публиката по-новото поколение бардове и поети. Двете събития се организират съвместно със сдружение Creativity Coctail, което обединява три изкуства – поезия, музика и живопис. На сцената ще се изявят Елица Димитрова, Десислава Георгиева, Валентина Димовска, Виолета Златарева, Кристина Митева, Любомира Стойчева, Андрю Стубел, Пламен Димитров, дует Ша Ша, Радо и Криси Михови, Зора и Косьо и група Vence & Friends. Конкурсните вечери ще се състоят на 27, 28 и 29.09 в клуб Studio 5 от 18:00 часа, НДК, пл.България 1. Там ще се представят 14 артисти  в рамките на два полуфинала (27 и 28.09) и финал на 29.09 с участието на: Сузана Станоева (България), Ведран Иворек (Хърватия), Ласло Варай (Унгария), Биляна Тодорова (България), Петър Георгиев – Пешето (България), Дитка Чепин (Словения), Жан Мар (Швейцария), Димитър Новачко (България), Анита Шунич (Босна и Херцеговина), Рада Илиева (България), Дан Зелиско (Полша), Иван Печев (България) и Радослав Владимиров (България).

Тричленно Жури в състав Пламен Сивов, Васил Громков и Дана Кристеску (Румъния) ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, китарни умения и сценично присъствие. Изпълненията са изцяло акустични, артистите нямат право да използват плейбек, синтбек, дръм-машини, бек вокали, ефекти, солиращи инструменти и други. Водещ на програмата за трета поредна година е Васил Громков – поет, журналист, актьор и конферансие от старата школа.

Художникът Станислава Димитрова ще рисува картини върху винилови плочи по време на трите конкурсни вечери. Публиката може да се запознае с нейното изкуство, а произведенията на Станислава ще бъдат подарък за финалистите.

Sofia Singer Songwriter Fest включва и страхотни рецитали на група Точка БГ (петък, 27.09), известния български бард Асен Масларски (събота, 28.09) и Шейн О’Фъргайл (неделя, 29.09) – ирландецът, който грабна 1-ва награда на миналогодишното издание.

Наградите на фестивала са осигурени от Kremona Guitars, музикална къща Factor, Toxity Studio, Sofia Residence Boutique Hotel и Jameson Irish Whiskey. Събитието е подпомогнато също така от сподено пространство Missia23, посолствата на Словения,  Ирландия, Босна и Херцеговина и Унгария. Медийни партньори са БНР и телевизия СКАТ. Заповядайте на един истински празник на хубавата акустична музика и поезия, който започва още на 24.09 и продължава до 29.09 в София.

Sofia Singer Songwriter Fest е част от календара на културните събития на Столична Община за 2019г. Провежда се по повод международния ден на поезията и музиката, 1 октомври. Входът е свободен. За повече информация: lilly@techno-link.com

Представяме ви артистите от предварителната програма, както следва:

24, вторник, Клуб на журналиста

1) Ивайло Диманов Автор на емблематичната стихосбирка на прехода „Площад Гарибалди“. Той е от ония оптимисти, които пеят дори тогава, когато им е изпята вече песента.

 

 

 

2) Светла Георгиева

 

 

 

 

3) Орлин Миланов Бояджия, стихаджия и дрънкаджия. Закърмен с поетично-песенната коластра на Висоцки. Член на СБП (Съюз на Българските Писатели), САМОУК (Свободна Асоциация на Музикантите без Образование, но с Уникални Качества), ЛК „Пегас“ и др.

 

 

 

4) Евгени Бенов От всичко, до което съм се докоснал: електротехника, геодезия, фотограметрия, картография и видеотехника – само музиката ме допусна до себе си.

 

 

 

5) Бойко Георгиев ще бъде представен от Петър Георгиев „Пешето“. Известният блус, джаз и рок китарист ще ни срещне с творчеството на своя твърде рано починал брат Бойко, който беше един от най-добрите български автори на хумористични песни, без обаче да пренебрегва и по-сериозната любовна и социална тематика.

 

 

 

6) Димитър Вълчев. Адвокат. Не се счита за поет, а за човек, който често сам пише текстовете на песните, което сътворява с четирите си акустични китари. Създавал е песни и по стихове на Валери Петров, Георги Джагаров, Стефан Цанев, Гриша Трифонов и др.

 

 

 

7) Славимир Генчев – Когато написах първите си песни, още не съществуваше словосъчетанието „поет с китара“. Но аз не знаех това, просто го правех. И още го правя, въпреки че знам какво е. Ето това баба ми наричаше: „Инат!“ Инат с китара…

 

 

25 сряда, Делта блус бар

1) Любомира Стойчева – Дама с цигулка в ръка, родена в гр. Силистра, но в момента живееща и творяща в Тарагона, Испания. Под пръстите й се преплитат джаз, блус, етно и дори класика. Името и е тясно свързано с историята и настоящето на българската акустична клубна сцен

 

 

 

2) Андро Стубел е музикант и продуцент. Основател и автор на песните на група „Екзитус“, съосновател на група „Мискините“. Работил е като уличен музикант, тонрежисьор, журналист и ПР. Има една издадена стихосбирка – Love Story (2017).

 

 

 

3) Дует Ша-ша Създаден през 2009 г. от певицата Гергана Добрева (която е и автор на текстовете) и китариста Светослав Колев – Цвъри. Името идва от „шашав“, което, както казват те, им дава пълна свобода в представленията. Стилът е „рокендрол кабаре“, което те поднасят с щипка пипер, хумор и много енергия.

 

 

 

4) Светла Георгиева Художник. Писател. Автор и изпълнител на песни.

 

 

 

 

5) Виктор Макаров – Богослов, преводач („Чикаго“, „Фантома на операта“ и др.), поет с китара и съорганизатор на SSSF. Основни влияния: руски рок и бардове (Аквариум, ДДТ, Окуджава, Висоцки) и американски бардове-богослови (Michael Card, JonForeman). Автор на албума „Шарена черга“ – акустична етно-джаз-рок феерия, сътворена с музикантите от Custom project, неколцина от които също са бардове – Иво Георгиев, Пламен Димитров, Радо Михов и Косьо Кучев.

 

26, четвъртък, Делта блус бар

1) Радо, Криси и Динко – Радо Михов се явява на сцената на Поетите с китара преди няколко години и оттогава го виждаме от спорадични малки събирания с китара до телевизионния екран. Ще се порадваме и на чаровната му спътница в живота и двугласията – Криси, а на кахона е приятел пръв – Динко. Чуйте размислите за радостта, любовта, приятелството и човечността, предадени винаги с пакет усмивки.

 

 

2) Пламен Димитров – Обичам  музиката  и театъра. Семеен съм, с две прекрасни дъщери. Водя театрална школа „Светулки“, в която заедно с децата сътворяваме кратки мюзикъли. Обичам да слушам, композирам и преплитам различни стилове музика, като текстовете често са заимствани от други автори.

 

 

 

3) Зора & Косьо изпълняват авторски песни на два гласа и китара. Песните им разказват истински житейски истории, които се случват всеки ден около нас и вътре в нас.

4) Vence & Friends – Групата е основана в началото на 2019 г. от Венцеслав Атанасов, който свири на китара и е основен вокал. Другите членове са Илиян Джанев – китарист, пианист и вокал, и певиците Яница Дамянова и Десислава Георгиева. За всички тях „…Стихът е частица знамение, а Песента е дрехата, която облича Душите им…“

 

 

 

5) Петър Георгиев (Пешето) Покрай брат си (Бойко Георгиев) се научава на първите акорди на китара. След завършване на висшето си образование решава да се занимава професионално с музика и свири с К.Калев, М.Белчев, Ангел Джендема, К.Маричков, В.Тотев и др. Повлиян от брат си започва да пише собствени песни.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + nine =